Silje og Effies blogg

Nå er valpene store, og jeg hadde vel trodd at Silje ville begynne å stå å mate dem, men neida hun ligger så fint så😊

forrige uke skjedde det mye med valpene. De har lært å gå mye bedre, ser og hører mye bedre. De er morsomme, stable beina er ikke lett, de klatrer triller over ende, løper og snubler overende😊 de vokser i et helt utrolig tempo, nå veier alle over 2 kg. Vi sluttet å veie morgen kveld i går. Onsdag fikk de markkur, så nå er det ny markkur neste uke. I går på 4 ukers dagen tok vi de med ut for første gang, jeg synes de var utrolig flinke, halene sto rett til værs selv om de aldri hadde vært ute før. De luktet og gikk rundt og lurte på hvor i all verden de var. Blå er jo litt for seg selv, selvstendig og med egne meninger så langt jeg kan se. Han forsøkte å holde følge med Silje da hun løp etter blader, det er vel noe av drt morsomste hun vet, tørre blader som blåser rundt i vinden. Silje først og Blå gjorde hederlige forsøk på å holde følge😊 de andre oppfattet ikke hva som skjedde. 

Vi hadde koselig besøk hele helgen av datter og barnebarn så valpene fikk en stor dose med barn. De hadde stor glede av hverandre, både barn og valper. Vi fikk også tatt fine hodebilder av alle - trodde vi, men svart ble glemt.

Denne uka blir det mye besøk til valpene, vi gleder oss til det. Planen er å være litt lengre ute for hver dag, det er moro å være ute. Dessuten, så lærer de å gjøre fra seg ute også, jeg skal begynne å mate ute om ikke lenge, de må bare bli tryggere ute først. Jeg har begynt med innlæring av innkalling, ganske morsomt - de har skjønt signalet, men klarer ikke å oppfatte hvor jeg er, så jeg må hjelpe til da. Jeg blåser og de får mat, pavlov´s lov fungerer supert den.

Stadig trangere om plassen

31. mar, 2019
0

den siste uka har det skjedd mye med valpene. Nå kan de se, de hører selv om de ikke lokaliserer lyden enda og de leker mer og mer for hver dag. De begynner å oppdage hverandre også på en annen måte. Når de hører vi kommer titter de over kanten på kassa. De har mange lyder også, de knurrer, bjeffer, grynter, piper og klager. Nå veier de fra snaut 1,4 kg og til drøyt 1,5 kg.

Uka som kommer fortsetter de å utvikle seg i rasende fart. Da kommer tennene, alle synålene som vi kommer til å kjenne veldig godt fremover - vet ikke helt om jeg gleder meg så veldig til det. Da henger de i buksebeina hele tiden. De skal begynne å få fast føde, jeg begynner med bittelitt i dag og så blir det litt mer fremover. Da blir rutinen den første tiden at de dier Silje først og spiser fast føde når det er tomt for melk.

Silje har hatt veldig ømme spener en periode så hun har ikke orket å være så mye hos valpene, jeg har smurt dem med spenol etter hver eneste gang hun har matet - omtrent annen hver time døgnet rundt, men heldigvis nå ser det ut til at det har rettet seg. Hun koser seg lenge med valpene hver gang de får mat. Da er det først mat og så steller hun og leker med dem til de mer eller mindre sovner. Og i dag har hun ikke lagt seg påcrygg når jeg har spurt henne om jeg skal smøre - hun har bare gått og lagt seg et annet sted, så det er tydelig vi er over den kneika, noe jeg er veldig glad for. Legger ut endel bilder fra denne uka.

31. mar, 2019
0

Plutselig får valpene øyne, deiser fortsatt ikke noe særlig men det forandrer seg ganske fort😊

24. mar, 2019
1

Nyeste kommentarer

04.01 | 21:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

18.11 | 16:01

Hei! Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesod...

31.01 | 08:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på...

04.11 | 20:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva ...