Sol's blogg

Valpene ble født 27. april

Fredag kveld var det ingen tegn til at det skulle skje noe som helst før beregnet fødsel på mandag. Vi gikk turer og hadde det moro. Jeg gikk og la meg som normalt og hundene lå i stua som de pleier. Lørdag morgen var det ingen tegn til fødsel da jeg sto opp. Da vi hadde spist frokost og kom inn i stua lå hun i sin istykkergravde Biabed og peste veldig - litt varmt her ja tenkte jeg og åpnet havedøra for at hun skulle få litt luft. Jeg titter på henne og ser til min store forskrekkelse at det var en valp på vei utSjokkertHun hadde ingen av de normale tegnene for at noe skulle skje, så hun gjorde som hun alltid har gjort - ha dårlig tid og gjøre ting på sin måte. Det kom 8 valper på 4 timer og 20 minutter - det er raskt. Hun leverte hele kullet mellom frokost og lunsj. Og ville ikke flytte seg over til valpekassa hvor det er bedre plass og enklere for oss mennesker i hvert fall. Vi forsøkte, men da hentet hun resolutt den valpen vi hadde forsøkt å flytte og la den tilbake i senga si. Da var det bare å la det gå sin gang i den utgravde senga. Det gikk heldigvis greit, det ble bare litt mer kronglete for meg - det gjorde ingenting, hun ordnet alt selv - jeg bare hjalp til litt med fosterhinnerrundt snutene ellers gjorde hun alt selv. Da det hele var over var det kommet i rekkefølge: 1 sort hann, 1 rød hann, en sort tispe, 1 gul hann, 1 gul hann, 1 gul tispe, 1 sort tispe og til slutt en gul tispe Smiler Alle søkte rett til puppen for å få mat, og var kvikke hele gjengen. De var nok litt lettere enn det jeg har vært vant til, men 2 dager for tidlig er litt i hundeverdenen.

Etter fødselen lurte nok Sol veldig på hva de små krypene var, hun skjønte ikke helt dette. Hun visste hva hun skulle gjøre instinktivt hele tiden. Det er et mirakel å se det skje så naturlig uten for mye av vår innblanding.

Resten av dagen brukte jeg vel egentlig til å komme meg over overraskelsen til Sol, siden har vi bare kost oss.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden