Silje´s blogg

dencsistevuka har vi øvd på å være ute. Valpene klarer seg bedre fra gang til gang. Vi har også begynt å gi 2 måltider ute, de som er på dagtid. Morgen og kveld får de fortsatt inne, det er for kaldt om morgenen og mørkt på kvelden så da stopper det seg selv. De er flinke til å prøve ut hva de klarer selv ute, og får stadig bedre kroppskontroll. De er ikke redd for noe, og går inn under alt de finner, dukker gjerne frem på et annet sted enn de gikk inn. De er flinke til å gjøre fra seg på kladdete jeg har lagt ut inne, og det gjør det enklere å ha dem i stua på kveldstid. På dagen er de ute til de blircslitne, og så legger jeg dem på kjøkkenet og lukker døra. Dersom jeg går inn på kjøkkenet da, ser de på meg men rører seg ikke så sant ikke jeg tar kontakt. jeg kan ta meg en kopp kaffe, lage lunsj osv. Uten at de flytter seg. Det er helt suverent, og jeg er imponert over at de bare ligger rolig og observerer meg og hva jeg driver med. Men det er viktig st de voksne hundene ikke kommer inn, da blir det full baluba😂

Nå er valpene store, og jeg hadde vel trodd at Silje ville begynne å stå å mate dem, men neida hun ligger så fint så😊

forrige uke skjedde det mye med valpene. De har lært å gå mye bedre, ser og hører mye bedre. De er morsomme, stable beina er ikke lett, de klatrer triller over ende, løper og snubler overende😊 de vokser i et helt utrolig tempo, nå veier alle over 2 kg. Vi sluttet å veie morgen kveld i går. Onsdag fikk de markkur, så nå er det ny markkur neste uke. I går på 4 ukers dagen tok vi de med ut for første gang, jeg synes de var utrolig flinke, halene sto rett til værs selv om de aldri hadde vært ute før. De luktet og gikk rundt og lurte på hvor i all verden de var. Blå er jo litt for seg selv, selvstendig og med egne meninger så langt jeg kan se. Han forsøkte å holde følge med Silje da hun løp etter blader, det er vel noe av drt morsomste hun vet, tørre blader som blåser rundt i vinden. Silje først og Blå gjorde hederlige forsøk på å holde følge😊 de andre oppfattet ikke hva som skjedde. 

Vi hadde koselig besøk hele helgen av datter og barnebarn så valpene fikk en stor dose med barn. De hadde stor glede av hverandre, både barn og valper. Vi fikk også tatt fine hodebilder av alle - trodde vi, men svart ble glemt.

Denne uka blir det mye besøk til valpene, vi gleder oss til det. Planen er å være litt lengre ute for hver dag, det er moro å være ute. Dessuten, så lærer de å gjøre fra seg ute også, jeg skal begynne å mate ute om ikke lenge, de må bare bli tryggere ute først. Jeg har begynt med innlæring av innkalling, ganske morsomt - de har skjønt signalet, men klarer ikke å oppfatte hvor jeg er, så jeg må hjelpe til da. Jeg blåser og de får mat, pavlov´s lov fungerer supert den.

Stadig trangere om plassen

Nyeste kommentarer

31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
04.11 | 12:14

Valpene i 2019, er ute etter en tispe. Hva ligger prisen på.

...
09.09 | 20:55

Det er labrador retriever jeg har oppdrett av, rene jaktlinjer.

...