Silje´s blogg

Silje går ofte oppi kassa og legger seg selv om valpene ikke er sultne. Hun ligger og steller dem, og legger seg til å sove med dem.

Valpene er 10 dager og har begynt å prøve å sette bena under seg. Det er slett ingen lett øvelse nå en har 4 bein å Stokke. De reiser seg prøver å gå og triller rundt, gang på gang. De ligger sammen i en haug hvis de syns det er litt kjølig og er det varmt ligger de mer spredd, det fjør det ganske greit å regulere varmen inne. De spiser og vokser Noe veldig, nå er det ikke lenge før de har doblet vekta.

Silje er litt lengre fra valpene for hver dag. Nå ligger hun litt utenfor kassa og sover. Hun dpiser mengder av mat for å se det pent - det går 2 liter tørrfôr daglig + ekstra tillegg Av forskjellig kjøtt, vom&hundemat osv. Hun er litt sleip også, har skjønt at hun får ekstra dersom hun står og henger på maten, eller går fra. Jeg gir jo noe godt i tillegg da, hun må spise mye og jeg vet hun godt kan finne på å la være å spise. Dette utnytter hun fullt ut, det blir brutalt om noen uker når valpene er avvent og hun ikke får så mye godt i tillegg. Vi går litt lengre turer for hver dag, og hun blir veldig glad når hun ser jeg har med dummier, da er det full gass -jeg må passe på henne så hun ikke tar helt av.

Silje ligger stort sett sammen med valpene hele tiden. Men hun har tatt flere turer ut av kassa i dag og har faktisk spist 2 måltider på kjøkkenet og ikke i valpekassa. Hun har også lagt seg noen minutter på utsiden.

I dag er det en uke siden valpene ble født. Det har vært en uke bestående av å få Siljes melkeproduksjon i gang, og se at alle valpene har operativsystemet opp og gå. Begge deler har gått veldig bra, nå produserer Silje melk så det suser, og valpene øker vekta med nesten 10% PR. Dag. Jeg sover sammen med Silje og valpene fortsatt, og kommer til å gjøre det fremover en liten stund, for å være sikker på at alt er bra med stor og alle de små.

I dag ville faktisk Silje gå ikke bare en tur, men to turer. Helt tydelig at hun er av den oppfatning at valpene kan klare seg uten henne en liten stund. Det er bra, hun vil gjerne leke og få hodet over på noe annet enn valper, så etterhvert kommer det nok til å bli med en dummi eller to på tur. Ellers har alle valpene fått nye tråder, merking altså. Rød, rosa og hvit er tispene - rosa er ekspert på å få av merkebåndet. Grønn, mørk grønn, gul og blå, samt hvitt bles i panna er alle gutta, her er det blå og grønn som er ekspertene på å få av merkene. Vi vet allikevel hvem som er hvem da vi veier morgen og kveld fast, og fører statistikk på vektøkningen til alle sammen.

ellers er det stille dager, Sol har fortsatt ikke fått lov til å komme nærmere enn 1,5 meter fra valpene. Hun er veldig nysgjerrig da hun er fullt klar over at det er valper her, hun både lukter og hører dem veldig godt. Det går allikevel veldig fint, Silje har ingen ting i mot at Sol er i stua sammen med oss, vi er jo der alle sammen, Sol må bare holde litt avstand og det har hun skjønt. Sol er litt lur da, hun lister seg bak oss og titter, oppdager Silje det blir Sol enten stirret bort, og flytter hun seg ikke da kommer det en lav rumling - da går Sol unna ja, oftest er det jeg som oppdager Sol og bare peker og da går hun unna.

Kos
En av hannene fant ut at ville klatre litt på mamma - bare så synd han ble så sliten at han sovnet underveis og skled ned igjen.

Nyeste kommentarer

31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
04.11 | 12:14

Valpene i 2019, er ute etter en tispe. Hva ligger prisen på.

...
09.09 | 20:55

Det er labrador retriever jeg har oppdrett av, rene jaktlinjer.

...