Silje og Effies blogg

Tur med møte av en bekjent 19.2.

Det er såpass tungt i snøen her i mildværet at det nytter ikke å trene. Da blir det mange turer. Tirsdag møtte vi en bekjent, en av elgkuene som holder til i området her. Vi har 3-4 elgkuer med kalver som har tilhold i åsen bak huset. Jeg ser forskjell på dem på hodene og tegningene de har der. Kua vi møtte var datteren til dronninga, hun har vi ikke sett på nesten 2 år, og hun var gammel. Tegningene på hodet er omtrent like. Det som er så fint med disse møtene er at vi kjenner hverandre. Kua og kalven ble litt skremte og travet avgårde, Silje og Sol kjenner disse og står bare og ser etter dem. De travet 50-60 meter og stoppet opp, jeg så dem ikke da - hadde nok med å se ned og ikke skli og ramle. Da jeg var snaut 10 meter unna dem så jeg dem. de sto og så på oss. I disse møtene som vi har hatt mange av, stopper både jeg og hundene - jeg går aldri nærmere når jeg oppdager dem, jeg er nærme nok på 8-10 meter. Og hundene? De er så vant med disse møtene at de ikke reagerer i hele tatt, alle dyrene står bare og ser på hverandre. Jeg ble stående til kua hadde sett nok og ruslet avgårde. Da kunne vi gå også, har jeg dårlig tid i disse møtene går jeg alltid en annen vei - jeg utfordrer aldri elgku med kalv selv om jeg vet hvem de er og har møtt dem mange ganger - dette er ville dyr, og jeg føler ingen trang til å gå nærmere enn det jeg er når jeg oppdager dem. som oftest er det hundene som oppdager elgene først og viser meg dem med å stoppe opp og stå og stirre på dem. Da skjedde det noe på denne turen også.

 

silje er litt preget av drektigheten. Hun er en meget rolig hund til vanlig, og nå er hun enda roligere - hun sover mye og tungt. Heldigvis har matlysten kommet tilbake så nå spiser hun 3 ganger daglig - og ganske mye mat. Maven har blitt større, men hun er ikke blitt tjukk. Ribbein, hoftebein og skulderblader kjennes lett.vde synes ikke gjennom den tjukke pelsen. Hun vil gjerne leke når vi er ute, og hun savner trening, det ser jeg - kanskje i morgen hvis ikke det har kommet for mye snø i natt - vi får se. Legger ut noen bilder under fanen elg Samt bilder av Silje på div bilder.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden