Dagene til Sol, Silje og Fie

Tekst

Endelilg har vi hatt en uke med Ferie. Turen gikk først til fjells på hytta, så besøk hos familie på Løten og ferien avsluttes med trening hos Sol sin halvsøster på Odals Værk og utstilling på Skarnes.

Vi har hatt fine dager med trening på lange dirigeringer på fjellet - ikke lett å finne åpne områder på Nesodden, her står som kjent terrenget på høykant. Både Fie og Sol har vært veldig flinke, vi ligger nå i trening til Retriever Challenge på Kalnes ved Sarpsborg den 3. august og høstens jaktprøver, med start på Trondsbu midt i august.

Siv får lov til å være mest mulig valp, med innlagte små treninger av sitt og bli, fot, innkalling, hente dummy, nærsøk og små spor. Dette høres veldig mye ut, men vi gjør ikke alt dette hver dag. Vi gjør noe av det, og så er det lek og kos for resten. Siv er imponerende rolig valp - kan ikke huske at noen av mine tidligere valper har hatt denne roen, hun lar seg ikke vippe av pinnen. Er det noe hun er usikker på - står hun og lurer, for så å gå frem for å finne ut av det. Hun hilser høflig på voksne hunder, og er glad i mennesker, men hun stormer ikke frem til alle hun ser - vil noen hilse på henne er hun veldig glad, men hun må ikke hilse hun heller.

I går tok hun sine første svømmetak - mer eller mindre frivillig. Hun sto i vannkanten og lente seg utover og tippet fremover, og uti vannet. Hun fikk svømte en liten sving for å komme seg opp. Hun ristet seg og lurte på hva vann er for noe egentlig - løp frem og tilbake i vannkanten og hadde det kjempegøy.

I varmen har jeg tatt med hele gjengen på biltur i cabrioleten - ganske spennende for Siv, veldig rart å se trær og hus fare forbi i høy fart.

I helgen var jeg på uoffisiell utstilling med Fie og Sol. Jeg stilte Sol i bruksklasse, dvs. klassen for jaktpremierte og Fie iVeteranklassen, aldersgrense er 8 år. Begge to fikk så bra kritikker som jeg kunne forvente, med kommentarer om at de er for tynne - Sol er jo også helt nedrøytet etter valpene - hun stiller omtrent i klassen for nakenlabrador - hun ble plassert som nr. 3 av 3. Fie var alene i sin klasse og ble dermed BIR - moro var det allikevel - jeg har aldri vært BIR på utstilling før og ante ikke hvordan den rosetten ser ut - nå vet jeg det.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden