Dagene til Sol, Silje og Fie

Tekst

Lenge siden bloggen har blitt oppdatert nå. Men, det har ikke skjedd så mye heller - vi har stort sett vært litt på ferie og litt hjemme. Tiden har gått med til å bli godt kjent med Siv. Jeg ser og merker veldig godt at hun er ekstremt rolig til å være valp. Hun er også veldig lettlært, jeg behøver ikke heve stemmen, hun er så følsom at det trengs ikke. Dette er en heller vanskelig balansegang for meg; jeg har Sol som er en stålfjær og alltid i forkant, hun har det veldig travelt bestandig og jeg må også være veldig "på" med Sol - og så er det Siv som er i den andre enden av skalaen, kjemperolig, fokusert og lettlært. Dette skal bli moro fremover.

Siv har hatt et par tre svømmeturer, men hun er ikke komfortabel med svømmingen enda, hun har ikke klart å få bakdelen opp og da blir det veldig mye plasking med forbeina. Dette er en treningssak, så får hun det ikke til i år så kommer det til neste år i hvert fall.

Vi jobber litt med forskjellige ting. Hun syns spor er kjempegøy - og har skjønt poenget der, så da er det bare å øke lengde og liggetid etterhvert. Planen er å få henne godkjent som ettersøkshund til neste år.

Jakttreningen går ut på sitt og bli, fotgåing og nå etterhvert litt tegn. Hun henter det meste, og avleveringene er litt så som så, men det skal vi også jobbe med. Tegntreningen er utrolig morsom å drive med. Jeg legger inn tegn og kommando når hun skal få mat. Ellers setter jeg en matskål med litt pølse i 2-3 meter til siden for henne enten høyre eller venstre, og sender på den med både armsignal og kommando. Lett som en plett sier Siv.

Vi har hatt det første valpetreffet også. Det var kjempeartig, 4 valper med eiere kom - kjempebra! Valpene er såpass små enda at denne gangen var det aller mest lek og så la vi inn litt annet, litt pølsespor, sjekk av vinge og fugl - morsomt så se hvordan de reagerte på dette. Jeg sjekket også skuddfasthet - ikke noe problem, alle sammen hadde super reaksjon, dvs. de brydde seg svært lite - så opp, for så å fortsette med det de holdt på med - dvs. lek.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden