Dagene til Sol, Silje og Fie

Ettersøk etter elg

Jeg har hatt vakt igjen, og denne gangen var det ett par påkjørsler. Det startet med en telefon fra politivakta om en påkjørt elgkalv. Jeg lasta bilen full med hunder, våpen og regntøy - den ene dagen det høljregna hele morgenen - og dro avgårde. Ved ulykkesstedet lå det endel bildeler i veien og det var blod i veikanten. Jeg satte Sol i gang, hun begynte søket ved bilen og hun var godt på frem til blodet, der vinklet hun greit inn i sporet og fulgte det lett. Vi fulgte sporet i ca. 1 km og da fikk jeg øye på elgkalven. Jeg ba Sol om å vente og flyttet meg slik at jeg fikk en skuddsjanse, når det er påkjørsler er det viktigste å få stoppa dyret - for så å avlive det med engang. Jeg fikk inn et skudd høyt i bogen, og dyret datt - jeg gikk frem til det og skulle avlive det da rifla stoppet. Jeg fikk ikke avfyrt et skudd til. Hva gjør jeg nå? Vel, løsningen var ikke den smarteste ser jeg i ettertid - men det var den enkleste og mest fornuftige der og da. Jeg ringte etter hjelp - og satte meg på elgkalven. Der satt jeg i 45 minutter før hjelpen kom frem - men da hadde elgkalven i mellomtiden dødd av skuddet mitt. i mellomtiden sto Sol urørlig i 50 minutter løs 8 meter fra elgen, hun var enestående flink, det bøttregna og hun rørte ikke en labb før jeg henta henne. Vi vomma ut dyret og jeg gikk ned til hovedveien for å møte hjelpen til å dra ut dyret av skogen. Sol ble lagt i bilen og Fie og Siv ble med ut. Fie har jo funnet elg flere ganger og vet hva det er, men Siv har ikke hatt kontakt med død elg før. Det var spennende det - hun var ikke redd, bare nysgjerrig på den. Hun undersøkte den nøye - og da vi dro den ut, løp hun rundt den og knurra og bjeffa litt - en ordentlig liten tøffing.

Natt til søndag var det ny utkalling. Denne gangen på påkjørt rådyr som lå med brukket rygg og var lam i bakparten. Den forsøkte fortvila å reise seg for å flykte - men det gikk ikke. Stakkars. Den lå bare noen få meter ut på jordet så der trengte jeg ikke sporhund. Det var bare å avlive den der og da. Jeg tok den med hjem og slakta - så da fikk Siv være med på det også. Veldig spennende.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden