Dagene til Sol, Silje og Fie

Dogs4All

Endelig kom helgen med Dos4All. Vi begynte lørdagen med valpetreff. Denne gangen var det 2 som kom, Ferdinand og Era. Vi fikk gått igjennom flere momenter som må trenes på nå etterhvert, som flere matskåler i forbindelse med dirigeringer, terrengskifte og innkalling. Vi gikk også litt fot og hadde sitt og bli. De er så flinke både hunder og eiere.Jeg blir stolt av alle sammen.

På ettermiddagen var det siste trening med programmet som skulle vises på oppvisningen søndag. Tollvesenet gikk før oss og politi og forsvar etter oss, så vi måtte klare å levere et skikkelig program. Lett var det ikke med Sol, hun fant en høy og mørk kjekk flat som hun stakk til i hvert fall 4 ganger i første treningsrunde - grøss og gru - hvordan skal dette gå tenkte jeg. Sol er jo helt på tuppa stakkar. Da vi hadde gjennomkjøring av hele programmet med tidtaking gikk hun heldigvis veldig bra - uten å forsøke å flørte noe mer med den høye og mørke.

Den store dagen kom. Vi skulle ha oppvisning kl. 11.30 og jeg hadde meldt på både Sol og Fie på utstillingen. Da klokka tikket mot 11 forsto jeg at det ville være full kræsj mellom utstillingen og oppvisningen. Jeg tok det opp med dommer og ringsekretær og de viste stor forståelse, jeg skulle få stille når oppvisningen var ferdig uansett hvor i bedømmingen de var. Jeg var der oppe tidlig for å avklimatisere Sol og forhåpentligvis roet henne ned til oppvisningen. Det trengtes ja - hun var rimelig på da også - absolutt klar for moro i forbindelse med løpetiden. Vi var der før 9 og de 2 1/2 timene før oppvisningen ble hun faktisk litt roligere - tydelig det var slitsomt med mye folk, trengsel og mye hunder og støy.

Oppvisningen gikk strålende og vi fikk med oss publikum og hundene fungerte alle sammen. Sol oppførte seg som hun skulle og gjorde jobben sin skikkelig - det eneste hun ikke forsto vitsen med var å hoppe over noen pappesker - nei da løper jeg heller forbi den høye mørke jeg tenkte Sol. Det gikk bra hun stoppa ikke hos han heldigvis.

Etter oppvisningen var det bare å løpe tvers igjennom hele messområdet til utstillingsringen. Der var de ferdig med alle klasser og kommet til Best i Rasen. Det gjorde ingenting - jeg ventet til de var ferdige og så var det vår tur i ringen. Sol først, å jeg var så spent - ville vi klare det denne gangen tro? Nå var det en dommer som driver labradoroppdrett selv - og da har man jo bestemte meninger om hvordan hunder man liker. Ikke lett å komme med Sol da, langbeint, tynn og muskuløs med nedrøyta pels som ikke er verdens beste fra før. Vi fikk en helt grei kritikk - og GUL SLØYFE dvs. GOOD for andre gang. Jippi da er NVCH tittelen i boks - bare å søke NKK. Så var det Fies tur - det gikk ikke like bra. Hun fikk en fantastisk kritikk, men kunne ikke premieres pga. krøllene så da ble 0 på henne. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden