Dagene til Sol, Silje og Fie

Jaktprøve og WT

Vi har vært mye på farten de siste 2 ukene. Det har vært utstilling med Fie og Jaktprøver og Working Test med Sol.

Jeg dro til Sunnmøre på dobbel jaktprøve med Sol. Det var langt å kjøre, men verdt det. Vi hadde dansk dommer på lørdag, Flemming Nøhr som hadde lagt opp til en tredelt prøve. Det var første del walk up med markeringer, doble og enkle. Sol løste disse strålende. Neste del var dirigering, dobbel og enkel markering, fra samme sted men vi roterte. Dette løste hun også strålende - og jeg begynte å øyne håp om en 1. premie. Men, siste del var ikke så grei. Det var en drive med 12 dummier og hun skulle ha inn 4, enkelt nok - men alle hundene jobbet samtidig og Sol er ikke bekvem med å jobbe flere samtidig. Det ble endel fløyting og ut-kommandoer, jeg fikk inn alle 4. Så var det en vanndirigering på skrått over en liten bukt hvor hun måtte ta vannveien ut, og kunne ta landveien hjem, dette gikk på skinner og tilslutt var det en dobbeltmarkering på linje som også gikk bra. Men premiegraden datt fra 1. til 3. på driven - hun ble allikevel den beste EK-hunden og også den eneste med premiering. Dag to var det Frank Hermansen som dømte og det var også en tredelt prøve, men her hadde vi samme startsted alle gangene. Dette var også endel markeringer og dirigeringer, samt avsluttet med et felt et godt stykke unna - her skulle jeg nok hatt litt mer is i magen og ikke fløytet og dirigert henne uti feltet - så da datt premiegraden fra 1. til 2. på feltet - helt frem til det var det en 1. premie i følge dommeren. Sol var også beste EK hund dag 2, jeg er kjempefornøyd med det. Jeg vet hva vi må jobbe med ja - felt og drive.

2. pinsedag var det Norges første offisielle Working Test, hvor resultatet blir stambokført. Dette var en varm fornøyelse. Det var 5 poster hvor hver post kunne gi 20 poeng. 3 danske og 3 norske dommere. 1. post var walk up med markering og dirigering. Det var lange hold, første markering ble også en dirigering for meg - men den gikk veldig bra, 2. dirigering ble litt mer fløyting og da datt poengene også. Vi fikk 13 poeng på denne posten. 2. post var en ren dirigeringspost men en avstand på omtrent 100 meter utpå et jorde - men kun to strømgjerdestolper som anvisning. Her ble det 16 poeng. På vei til 3. post fikk vi følge av en rådyrbukk på andre siden av gjerdet. Post 3 var dobbelmarkering på linje, dette gikk bra og vi fikk 19 poeng - mista ett poeng fordi hun gikk oppi vinden og så rett på. 4. post var dirigeringspost ca. 80 meter ut i skogen, her måtte jeg styre henne litt - men det ble 18 poeng. 5. og siste post var en enkelmarkering oppi skogen, vi sto utpå jordet og hadde sola direkte imot oss. Her gikk hun også oppi vinden og plukka greit - det ble 19 poeng. Så totalt fikk vi 85 av 100 poeng. Vi ble nr. 5 totalt av ca. 30 deltakere i Eliteklassen. Premieringen der bli stambokført som: 5 WT Elite. De 5 beste skal også premieres så da ble det premier på oss også.  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden