Dagene til Sol, Silje og Fie

Julen og nyttår

I år var jeg veldig spent på hvordan Julen ville gå. Jeg hadde sagt ja til å passe to av den andre hundene herfra - og i Julehøytiden skjer det jo mye. Vi hadde besøk fra Julaften og til og med 2 dag, var borte på besøk 3. dag Jul,og Bill ble henta 4. dag jul. Nita ble med videre på ferie til Løten, nyttårsfeiring samt feiring av barnebarnet vårt sin 1 års dag. Det ble en del logistikk med turer osv. men det gikk over all forventning - det var helt ok med 5 hunder og besøk i den lille stua vår. Det ble hunder og folk overalt, det fungerte det - sånn er det her. Hundene er jo utrolig tilpasningsdyktige og alle sammen oppførte seg eksemplarisk. Silje og Nita hadde mye moro - de lekte og tulla, mye i starten men så roet det seg etterhvert. Det ble ikke mye tid til trening siden vi hadde veldig mye besøk her, og så reiste bort etterpå. Litt fikk jeg til med Silje og Sol, jeg måtte prioritere hva jeg hadde tid til.

Jeg fikk jobba litt med valpene da jeg var på Løten, og du verden hvor flinke de er begge to. Sitt og bli, innkalling og fotgåing går så det suser. De er også kjempeflinke til å hente dummier og avlevere i hånd. 

Disse dagene etter nyttår har jeg prioritert grunntrening med Silje. Vi har også gått litt spor, snøen ble borte så jeg benyttet sjansen til å legge litt blodspor, hun begynner å få taket på det nå - stor stas når hun finner rådyrklauven. 

Hun har også et veldig sterkt minne. Jeg ser det når jeg har henne med på trening med de store. Jeg må legge ut en ekstra dummy til henne - i tilfelle hun stikker tilbake og henter, noe hun gjør ganske ofte. Skal jeg unngå det må jeg holde henne koblet hele tiden eller la henne være igjen inne. Jeg tenker at hun har veldig godt av å se at jeg jobber med de andre hundene og at hun må vente på sin tur, ikke hele tiden selvfølgelig med ganske ofte. Jeg legger også inn hennes trening mens de andre sitter og venter. Jeg jobber også med henne når jeg er ute og går tur, hun har skjønt at å tilby å gå fot medfører godis, så hun legger seg ofte inn ved venstre kneet mitt og går fot, stopper jeg, smeller hun ned i sitt med en gang. så er det godis og fri og da løper hun ut igjen.

For ett par dager siden stakk hun fra meg, jeg så hun løp ut til siden fra stien, og jeg rusla litt videre. Hun pleier alltid å være der ganske fort, nå ble hun borte og etter ett par minutter bestemte jeg meg for å blåse innkalling. Hun kom i rasende fart - med en dummy!?! Jeg skjønte ingenting, har ikke lagt ut eller kastet dummy dit siden før valpene ble født. Hun fant da en dummy som hadde ligget ute i over 5 måneder, og skjønte at den skulle hun ha med hjem. Da var det virkelig julekvelden med ros og godis, jeg ble imponert jeg.

I dag har vi hatt valpetreff igjen, og det ble endel lek og endel trening. Valpene fikk forsøke seg på en and - og det fungerte helt supert. De plukka den alle 3, Silje var jeg veldig spent på. Da hun fikk fuglevinge for noen uker siden tok hun vingen og stakk av - hun skulle ikke dele den med noen. Sånn var det ikke i dag, hun har fått forståelse for at alt hun finner skal inn til meg og avleveres - flink liten hund det.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden