Valpene er født

En uke med ettersøk

Søndag 10. august er det bukkejaktstart på rådyr. Mandag kveld kom jeg hjem fra fjellet, og seinere på kvelden måtte Sol og jeg ut på ettersøk etter påskutt rådyr. En spesiell historie, skytter trakk av mot en bukk som sto perfekt, men idet han trekker av begynner bukken sin flukt fordi det kom 2 joggere fra en annen kant, skuddet gikk og de hylte av forskrekkelse av skuddet. Sol fant greit sporet og fulgte det en stund, ca. 5-600 meter og markerte da en bloddråpe på størrelse med halvparten av en lillefingernegl. Vi fortsatte sporet til det ble så mørkt at vi ikke så noenting - og klokka gikk mot 23 på kvelden. Skytter og jeg ble enige om å møtes morgenen etter for å fortsette sporet - Sol visste akkurat hvor vi skulle. Vi fulgte på en stund inntil jeg kom til at dette ville vi ikke ta igjen - det måtte være et streifskudd. Ved sjekk av skuddplass fant vi 2 hår og 3 bloddråper, så konklusjonen med streifskudd stemte høyst sannsynlig.

Neste kveld kom det igjen en telefon om dyr som ikke ble funnet av skytter. Vi dro ut igjen, også denne gang i mørket. Sol hadde ingen problemer med å finne både skuddplass og spor, hun sporet ca. 50 meter og fant dyret liggende dødt. Vellykket spor og flott avslutning for henne - funn av dyr.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden