Valpene er født

4 uker

I dag er det 4 uker siden valpene ble født og det er 4 uker til de er leveringsklare - vi har halvkjørt løp for å si det sånn. Disse 4 ukene har gått rasende fort, og jeg tror de neste 4 ukene kommer til å gå enda fortere - det blir mer å gjøre med valpene for hver dag. 

I dag har de begynt å skjønne å drikke vann. Sol viste dem hva de skulle gjøre - det sto i hvert fall 5 og så på henne, da hun trakk seg tilbake forsøkte valpene seg på det samme. Det var ikke så lett fordi vann er jo gjennomsiktig. De stakk snutene nedi vannet og skvatt til - hva var det for noe rart tro. De labber også tvers over vannfatet - festlig, og lurer selvfølgelig veldig på hva det kalde på beina er. Nå er vi oppe i 4 måltider pr. dag - og det går ned på høykant. Nå har de kobla fløyta til maten - det neste de må skjønne er å plassere lyden, hvor kommer den fra. Det fikk jeg virkelig bevist tidligere i dag. Jeg satt og så på en film fra 2011 hvor finaleposten som Fie og jeg var med på ble vist. Der brukte jeg fløyta til både stopp og søk. Valpene lå i senga til Sol og sov. Da fløytesignalet kom på pc-en sto de rett opp og hoppet ut på gulvet og lyttet, hvor kom det fra og hvor er maten. Det var utrolig morsomt å se - jeg brukte fløyta for første gang på onsdag og i formiddag viste de at de visste hva fløyte betyr. Gøy.

Jeg måtte finne på noe ute også. Siden en av gutta forhåpentligvis skal bli narkotikahund - tenkte jeg at da kan vi jo sjekke ut et bilhjul Sønnen min driver med drifting og dermed er ikke dekk mangelvare her. Jeg trillet frem et, og alle valpene var innom og sjekket det. Jeg bare sto og så på. Tror faktisk at 4 eller 5 av hannene klarte å trykke seg oppi hjulet samtidig. Alle sammen var oppi og sjekket hva det var i midten - der var det gress. Vi har flere sånne spennende ting som skal sjekkes ut etterhvert.

Maten ble spist ute i dag også - ett måltid ute, resten inne. Etter valpene hadde sjekket ut dekk og litt annet, samt klaget over tingenes tilstand en liten stund var det på tide med litt mat. Nå må jeg jobbe intenst med å plassere 4 ved det ene fatet og 5 ved det andre. Det er mer mat i det største fatet. Etter maten ble valpene trøtte, så jeg tenkte det var lurt å ta dem inn. Den ene gule av jentene virket usannsynlig trøtt, det ene øyet var igjen - trodde hun sov jeg, men det var klistra igjen. Engstelsen for at det var noe veldig galt la seg som en klump i magen. Jeg fikk inn alle sammen og hentet øyebadevann og skylte øyet så godt jeg kunne. Dro så avgårde til Drøbak og kjøpte mer øyebadevann, jeg skal ikke gå tom for det i en helg tenkte jeg. Da jeg kom hjem var jeg veldig spent på hvordan øyet var. Hurra, det var helt normalt - så jeg engstet meg forgjeves. Men det er greit å være i forkant med det som kan skje. Hun hadde nok bare fått et av søskenes bein i øyet eller rusk, så det var veldig greit. 

Valpene biter på hverandre, og nå merkes tennene deres - de er sylskarpe og små, så det kjennes når de biter. Heldigvis er det en del av læringen for valper - de biter søsknene til de hyler og lærer da å slippe taket med en gang. Det er også måten jeg sier i fra på biting. Valpene forstår ikke vårt språk, men de forstår sitt eget - da er det enkleste for oss å bruke deres språk nå når de er små, høye hyl fra meg og valpen slipper med en gang.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden