Valpene er født

41, 42 og 43 døgn

Jeg hadde aldri trodd at "klatrestativet" vi lagde skulle bli så populært. Valpene driver på hele tiden. De finnes i hvert fall ikke redde for gyngende underlag det er helt sikkert. De setter seg på det, og det kommer og går noen hele tiden. Tidvis balanserer det i likevekt i lufta - imponerende, det meste jeg har sett av valper som sitter og balanserer er 7 på en gang. De løper over det, sitter på det mens andre dytter det opp og ned - fantastisk. Jeg kan se på dem i evigheter mens de holder på der.

Vi gjør ikke bare balansekunster da, vi gjør litt annet også. På fredag hadde vi lang biltur, 4 kilometer faktisk. Det var en som hylte de første  5 minuttene og så ble det stille - da vi kom tilbake lå alle sammen og sov i bilburet. Virkelig smart å kjøre mens de er litt slitne - da venner de seg til bilen i hvert fall. De hyler som besatt dersom det er noe de er misfornøyd med uansett, så om en hyler i bilen gjør ikke det noe. 

De mener de har vokst ut av valpebingen. De vil aller helst være der vi er til alle tider. Jeg forsøker å la de få lov til det, da blir de godt vant til at vi holder på, kommer og går inn i stua. Da ligger de som regel og sover godt alle sammen. Fie og Sol søker dekning i sofaene - i hvert fall dersom det blir for masete for dem. Sol er flink til å drive med dem ute. Da leker hun og steller med dem. Litt forsiktig enda, de forsøker seg stadig på å få melk av henne og det er ikke så populært mer. Hun har jo sluttet å gi dem. Fredag var siste dag, og de ble 6 uker i går så jeg er fornøyd med det.

Resultatet av melkestoppen  ble diare i går kveld. Da startet førstemann med oppkast og veldig løs mage. Da vi la oss var nr. 2 i gang og da vi sto opp i dag var det 4 som var syke. utover dagen har vel ytterligere 2-3 blitt dårlige. Så nå er det full rulle med diare og oppkast på noen men ikke alle. Heldigvis går dette fort over, de første som ble syke er over bøygen og ser ut til å være i god form nå. Jeg gir dem Zoolac som er mageregulerende og det virker veldig bra. De er alle på bedringens vei nå, og over kneika.

Jeg har gått litt tur med dem, og det har de skjønt er gøy. Resultatet er at når vi går ut døra tar halvparten til høyre som er mot skogen og resten går riktig mot venstre som er mot utegrinda og mat, samt trygge omgivelser når det gjelder sopp. Vi har utrolig mye rart stående, noe valpene synes er kjempespennende, de vil undersøke og klatre på alt. Det begynner å bli en jobb å passe på dem, men de er blitt veldig lydige og flinke til å komme når jeg blåser innkalling. De klarer å få riktig retning og kommer stormende til meg, så får de en belønning av meg da, det skal være supert å komme inn - alltid mye ros og en knott å få.

Vi har hatt mye støy her hele uka og det ble avslutning med et helikopter som fraktet materialer ut til øya som ligger rett utenfor her. Det fløy i lav høyde i mange timer på fredag, ved siden av mye bruk av vinkelsliper og annet støyende verktøy. Dersom de synes det blir for mye kommer de til meg, da får de en belønning for bråket. Det skal være noe godt å hente når det bråker - det skal ikke være skummelt, eller stakkars dere.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden