Valpene er født

44, 45 og 46 døgn

Nå har vi hatt 3 intenste dager med diare og litt oppkast. Da går tiden fort for meg i hvert fall, har ikke veldig mye tid til annet enn å passe på valpene. Det går så fort med så små valper, og de tåler lite og blir fort uttørket.Heldigvis gikk det bra denne gangen og alle kom seg gjennom sjauen uten at de ble så syke at veterinær måtte kontaktes.

Mandag hadde vi besøk av pappa Copy og Ragnhild og valpene fikk hilst på pappaen sin. Han var ikke overbevist om at det var valpene hans tror jeg. Det var et veldig hyggelig besøk,og jeg fikk tatt et par bilder av Copy og ett par av valpene.

Nå har de blitt lei av vippa og aktivitetene på plenen, så ny aktivitet må til. Jeg har tatt dem med meg på oversiden av huset, der er det fjellrabber og vi har et hestebeide der. Det er flatt og oversiktigelig på beitet, og i enden er det en bitteliten bekk. I dag tok Sol med seg hele gjengen og vi gikk over bekken, det var ikke lett altså - egentlig litt skummelt. så mye vann har ikke valpene sett før nemlig. Det var litt klaging og de lurte på hvordan dette skulle fikses, men etter litt prøv og feil metode forserte alle valpene bekken. Det var minimalt med vann i bekken etter all tørken vi har hatt i sommer og høst, det var en dam. Vi får gått borti 70-80 meter på på denne måten. Det er lang tur for valpene det.

Ikke nok med at de var ute og gikk "tur" og sjekket ut alt som er på oversiden av huset, det regnet også - for første gang i deres liv. Det likte de dårlig - det var ekkelt med det vannet som kom ovenifra. Da vi kom inn tørket jeg dem godt alle sammen - det syntes de var ordentlig koselig og godt, og så klumpet de seg sammen i en haug i senga til Sol og sovnet godt.

Det har blitt litt inneaktivitet i dag siden det regnet. Da benyttet de sjansen til å lese avisen - det er kjempegøy altså. Det går tidvis hardt for seg nå - de biter hverandre kjempehardt. Det høres tidvis ut som de omtrent dør - men de høye pipene/skrikene gjør at biteren slipper taket. Det er på denne måten de lærer seg bitekontroll. Når en valp hyler slipper biteren taket med en gang - veldig grei måte å få dem til å slippe på. Jeg benytter meg av samme metode jeg også, hyler høyt og valpen slipper. De biter hardt nå.

Ellers har jeg begynt å forberede avreise for alle sammen, det er en kabal som skal gå i hop det også. Foreløpig ligger jeg greit i rute - heldigvis.

Vi har hatt mye besøk disse dagene - og valpene er så glad i besøk, de er overlykkelige og overfaller alle som kommer med stor glede.  

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden