Valpene er født

47 - 50 døgn

Vi har hatt noen travle dager hvor det har skjedd mye for valpene. Fredag var den mest spennende dagen. Da hadde vi avtale med politiet om testing av valpene. De var ute etter en hannvalp som kan egne seg som narkotika hund. Vi måtte kjøre avgårde for testen skulle gjøres på et nøytralt sted valpene ikke hadde vært før. Jegerhytta ble det passende valget syns jeg. Dit er det 12 kilometer å kjøre - så da fikk de en lang kjøretur først. De måtte ligge i buret i bilen, unntatt den som var inne til test. Selve testen fikk ikke jeg være med på - de skulle se hvordan valpen reagerte i et fremmed miljø med fremmede mennesker, uten å ha hverken søsken eller meg å støtte seg til. Det ble tøffere for noen enn for andre, men de klarte seg godt. Politiet fant noen som var gode, og en som så vidt jeg forsto var helt konge. Han blir etter planen da narkotikahund når han blir stor. De fant 2 de mente ville egne seg godt som redningshunder og resten som gode jakt, bruks og familiehunder. Hele testen med litt prat osv. og kjøring til og fra tok drøye 3 timer, den tiden måtte valpene ligge i bilburet. Dette gikk kjempefint. De klaget litt på vei til, var stille hele tiden mens vi var der, og klaget veldig på vei fra. Da var de så sultne at de holdt på å dø, nemlig.

Vi har utforsket bekken her litt, de vasset over på fredag - men i går og i dag har det vært alt for mye vann der. Da har vi stått og sett på den, de lurer veldig på hva det der er. De plukker litt pinner og blader nedi der og går langs kanten, veldig spennende det er bekk på den ene siden og en liten dam på den andre siden og en liten kant å gå på mellom.

inne blir de oppdratt av både Sol og Fie, nå skjønner de at det ikke bare er å ruse frem og kaste seg over dem. De må nærme seg pent og pyntelig og hilse pent - da er det greit. Sol har glede av å leke litt med dem inne. Hun er kjempeflink syns jeg, det samme med Fie - hun vil ikke leke enda, det er nok for mange med 9 og hun er ingen ungsau lenger. De får lov å hilse, samt ligge inntil henne, men bølling ikke tale om.

i går på 7 ukers dagen deres kjørte vi bort til treningsjordet mitt, og slapp dem ut der. Der er det ikke sopp og kjempeoversiktelig. Det var moro det. Masse nytt å forholde seg til. De så veien med biler litt unna - og Fie og Sol koste seg begge to der med dem. Det skal vi gjøre flere ganger.

I dag regnet det veldig på formiddagen så vi hadde innedag første halvdel av dagen, heldigvis kom det bekjente innom som koste med valpene, da hadde de litt å drive med den stunden. Det klarnet opp utover, så i ettermiddag var vi faktisk ute over en time hvor valpene først spiste og så lekte og ordnet på oversiden av huset. nå ligger de strødd fullstendig utslitte. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

04.01 | 22:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

...
18.11 | 17:01

Hei!

Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesodden.
Jeg bor i Ås, og lurte på om det er mulig å komme å hilse på og ta en prat?

...
31.01 | 09:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på ultralyd nå🙊

...
04.11 | 21:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva du tenker å aktivisere valpen/hunden med. Prisen har jeg PR i dag ikke.

...
Du liker denne siden