Silje og Effies blogg

En av hannene fant ut at ville klatre litt på mamma - bare så synd han ble så sliten at han sovnet underveis og skled ned igjen.

16. mar, 2019
0

Valpene gjør 3 ting, spiser, sover og klager sin nød når de går seg bort i valpekassa eller melka ikke kommer fort nok. Det siste er det de grådigste som gjør mest, ett par av dem er ganske høylytte o glagingen. Morsomt å følge med dem etterhvert ettersom de forskjellige personlighetene kommer frem. 

Pigmenten på tredeputene og snuta begynner å komme nå, skifter fra rosa til svart. Jeg ser forskjell på noen av dem, men merker de fleste. Tre av dem er eksperter i å få av seg tråden jeg har merket med, men heldigvis vet jeg hvem det er.

Silje vil fortsatt ikke gå noe særlig hjemmefra, det blir sånn omtrent 100 meter hver vei - og da snur hun uansett. I dag gikk hun faktisk og drakk av vannskålen inne her, hadde vært greit om hun fortsetter med det. Det er litt klønete for meg å måtte kle på støvler og yttertøy hver gang hun er tørst, særlig om kvelden, da må jeg ha lykt tillegg.

16. mar, 2019
0

Mat spises uansett hvordan Silje ligger

14. mar, 2019
1

lørdag 9. Mars skjønte vi at noe var i gjære, Silje spiste litt dårligere og temperaturen sank. Søndag var temperaturen enda lavere og nå gikk hun fra maten. Ikke snakk om at hun skulle spise noe, hun ville ikke gå så lang tur heller.

klokken 21.20 kom første valp - en hann. Så fortsatte det å komme en valp i halvtimen i snitt, med en innlagt pause, klokken 2.29 kom siste valpen. Silje var veldig flink, hun trengte litt hjelp med den første, men så fikset hun alt selv etter det. Vi var slitne alle sammen etter denne sene kvelden.

mandag håpet jeg at hun ville spise, men neida hun var tilbake i sin vante »vil ikke ha mat» greie. Jeg håndmatet med Norwegians polar (kokt kjøtt med mineraler og vitaminer) det gikk til nød ned, men vann Ikke snakk om. Valpene jobbet som helter for å få i gang melkeproduksjonen og finne ut av at de plutselig er ute av mammas mave.

tirsdag drakk hun vann for første gangvpå 2cdøgn- puhh. spiste litt mer mat, tørrfôr knadd inn i kjøttmaten. Utover tirsdag kom melkeproduksjonen mer igang og da kom sulten litt også. Onsdag spiste hun alt, men må serveres i valpekassa. Når hun må ut løper hun mellom døra og valpene, ikke lett å gå fra nei. 

I dag torsdag er melkeproduksjonen kommet ordentlig i gang og alle valpene spiser godt og har lagt bra på seg. I dag gikk Silje litt lengre fra huset, tydelig at hun også mener at valpene etterhvert klarer seg.

nå Går vi spennende og koselige dager i møte.

14. mar, 2019
0

Nyfødte valper er stripete og mørke fordi de er våte i pelsen.

11. mar, 2019
0

Nyeste kommentarer

04.01 | 21:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

18.11 | 16:01

Hei! Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesod...

31.01 | 08:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på...

04.11 | 20:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva ...