Silje og Effies blogg

i dag var det så flott vær og varmegrader så da ble dummisekken funnet frem og vi tok en tur ut på trening. Jeg merker ikke at Silje er drektig enda, farten og Gløden er den samme bare hun ser dummiene. Alltid gøy med jobb sier Silje og gir jernet hele tiden. Sol derimot er eldre og litt vis så hun porsjonerer ut kreftene sine, det gjelder å ikke bli varm og andpusten sier hun. Jeg ser ikke myecforskjell på Silje enda, litt rundere har hun blitt rundt maven nå, men ikke mye. Lagt til flere bilder under trening februar.

13. feb, 2019
0

Vi har hatt regn i 2 netter og snøen er kram og tung. Da ble det truger og dummier i stedet for tung fottur i snøen.

Innsatsviljen er det ingen ting å si på. Silje lar seg foreløpig ikke merke av drektigheten. Sol er med på alt bestandig, så begge to koste seg med litt jobbing i snøen. Etter hvert bøtta regnet ned på nytt, så da ble det litt kortere økt enn jeg tenkte. Morsomt å se hvordan erfaring har betydning når det gjelder mine kast av dummier. Sol vet at de like gjerne havner i trær som på bakken, og gamske riktig - hun spotta dummien i treet ganske fort, Silje håpet i det lengste på at det var hun somcskulle finne den. Selv om de begge vet at hvis jeg kaster og så går ut da henger den i et tre, Silje løper og leter på bakkenivå og Sol sjekker i høyden, artig å observere for meg. De fikk noen lange løp dvs. Hente dummier vi la ut og gikk fra, ca. 180 meter oppover jordet ble avstanden, vi la også ut på åskammen og gikk videre innover og en runde så vi kom tilbake i bunnen av Åsen. Silje er rå på å legge tidligere markeringer, dummier bort, og fokusere på jobben hun skal gjøre. Sol klarer ikke det, så følger jeg ikke med blir hun hengende i tomme områder der de har hentet før. Det skjedde nå også, Silje dro forbi gamle vitringer og Sol ble hengende der. Jeg hadde kastet dummier der på vei opp åsen.

jeg tok endel bilder som jeg legger ut i eget album.

10. feb, 2019
0

etter en natt med mye regn var det mye tung og kram snø å gå på tur i. Silje koser seg - og Sol og jeg jabba etter hverandre.

Matlysten til Silje blir litt bedre for hver dag nå. I dag hadde hun lyst på frokost og jeg behøvde ikke å presse henne til å spise. Da ser jeg litt lysere på å få i henne nok av alt fremover. Denne helgen er huncakkurat halvveis i drektigheten - tiden til nå har gått kjempefort, så nå bare gleder jeg meg.

nå er tiden inne for litt oppdateringer frem mot valpefødsel. De siste par ukene har Silje vært ganske vanskelig i matveien, det er tydelig at hun er preget av drektigheten. Heldigvis snudde det litt i går og hun spiste maten med litt mer appetitt. Idag har hun spist frokost for første gang på 2 uker, hurra. Da vi tok ultralyd på tirsdag veide jeg henne, og hun har gått ned en drøy halvkilo siden 10. Dagen i løpetiden, dvs. For 5 uker siden i morgen. Tydelig hun halvspist dårlig ja, men med finskjært rått rådyrkjøtt blandet blandet med tørrfôr, vann og litt surmelk har i hvert fall middagen sklidd ned, om ikke på høykant så i hvert fall har hun spist det. Forhåpentligvis går vi bedre tider i møte nå, hun trenger mye mat fremover.

Ute merker jeg ingenting til drektigheten, hun koser seg i snøen. Sjekker hvilke dyrs om har beitet i løpet av natten og er akkurat som hun pleier. 

Nyeste kommentarer

04.01 | 21:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

18.11 | 16:01

Hei! Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesod...

31.01 | 08:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på...

04.11 | 20:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva ...