Silje og Effies blogg

Sol og Silje har et ganske avslappet forhold til elg.

i dag har det vært en rolig dag. Vi har gått 6-8 km tur, og bare slappet av - eller Silje har slappet av. 

På ettermiddagsturen møtte vi elgkua og kalven igjen. Denne gangen var Sol og Silje noen meter foran meg da vi oppdaget elgen. Det gjør ikke noe de stopper automatisk når vi møter på vilt. Jeg behøver aldri si noe, de forholder seg helt rolig. I dag sto hun klønete til for min del så vi måtte vente i innpå 10 minutter før hun flyttet på seg. Jeg fikk tatt endel bilder da, og fikk faktisk med kalven når de gikk. vi ble stående så lenge at Silje måtte sette seg, hun orket ikke å stå mens vi ventet på at elgen skulle flytte på seg.

Maven hennes er trill rund nå, men det er ingen tegn til at noe skal skje foreløpig - heldigvis, det er for tidlig. Det bør ikke skje noe før tidligst til helgen. Hun spiser som en hest da, men det er jo noen ekstrapassasjerer som også skal ha mat. Har lagt ut flere bilder av elgen under turbilder Og møter med elg.

Hun er stor nå i forhold til ellers ja

I dag´ er det en uke igjen til termin. Valpene beveger seg hele tiden når silje ligger i ro, når jeg holder hånden på maven kjenner jeg omtrent et fotballag der inne, det sparker og beveger seg nesten hele tiden. Hun har også begynt å produsere melk nå, så kroppen hennes forbereder seg til fødsel det er helt tydelig. I går tok jeg tempen på henne, og kommer til å gjøre det daglig fremover. Da får jeg en pekepinn på når det virkelig er noe på gang.

idag har vi gått en fin tur utenfor stier, da er Silje og Sol i sine ess. Det finnes spor som må følges litt, og sjekkes ut hvilke dyr som har vært der. Grevlingen har også begynt å ta små turer ut av hiet har jeg sett, så det må også sjekkes ut. Silje finner ofte noe på tur, i dag var det en hodeskalle fra geit eller villsau eller noe sånt. En skalle med hornutvekst er ikke fra vilt i hvert fall, vit har gevir som felles en gang i året. Turene har blitt litt kortere, men mer spennende tydeligvis. 

Silje spiser mer enn dobbelt av sin vanlige dagsrasjon, og får også rått kjøtt i tillegg - jeg har alltid rådyr- og elgkjøtt fra påkjørsler, og det blir flott hundemat. Har lagt Ut noen bilder på tur feb/m.

vi er også på Instagram #Pibizkennel#

Silje i fin driv foran - Sol er endel tynnere ja.

Nyeste kommentarer

04.01 | 21:25

Hei! Har du planer for valpekull (jaktlabrador) i 2021?

18.11 | 16:01

Hei! Jeg er nysgjerrig på jaktlabradorene. Ser dere holder til på Nesod...

31.01 | 08:31

Spennende! Bare å krysse fingra for at det blir valper :) ser det vel snart på...

04.11 | 20:56

Hadde vært best om du sender meg Mail og forteller litt om deg og hva ...